Bærekraft – lønnsomme muligheter

Arrangør
  • Karmøy kommune
  • Haugesund Kommune
  • Tysvær kommune
  • Rogaland Ressurssenter
Dato
  • Onsdag 22. september
Tid
  • 8.30
Sluttid
  • 12.00
Sted
  • Haugesund
  • Lille Maritim

Er din virksomhet klar for å gripe de lønnsomme mulighetene det grønne skiftet medbringer? Er dere godt i gang med å integrere bærekraft i bedriften, eller trenger dere forslag til hvordan dere kan starte på en enkel måte?

I løpet av denne formiddagen belyses noen av mulighetene og hvordan din virksomhet kan rigge seg for å forene bærekraft og lønnsomhet.

Konferansen er gratis, og arrangeres av Rogaland Ressurssenter i samarbeid med Haugesund, Karmøy og Tysvær kommuner, og er en del av Nyskapingsuka.

Program (oppdateres fortløpende):

08:30 – 09:00: Registrering
09:00 – 09:05: Velkommen
09:05 – 09:25: Det store, grønne bildet
Bjørn Kjærand Haugland, adm. dir., Skift - Næringslivets klimaledere
09:25 – 09:55: Grønn kapital
Guro Elgheim Sivertsen, fagleder for bærekraftig finans, Sparebank 1 SR-Bank – 10 min
Anders Kristiansen, daglig leder, Trefadder – 10 min
Åse Tveit Samdal, daglig leder, Validé Haugesundregionen – 10 min
10:00 – 10:15: Panelsamtale
Ledes av Torbjørn Heyerdahl, dekan, Høgskulen på Vestlandet
10:15 – 10:45: Pause
10:45 – 11:05: Grønne innkjøp
Anja Kjellesvik-Kristiansen, prosjektleder innkjøp/miljø for Haugesund, Karmøy og Tysvær kommuner – 10 min
Espen Nilsen, fungerende innkjøpssjef, Haugaland Kraft – 10 min
11:05 – 11:35: Bærekraft i praksis
Kari Sæther Nilsen, salgsansvarlig, Miljøfyrtårn – 10 min
Lise Haukås, HMS ansvarlig, GL Prosjektservice – 10 min
Line Njåstad, HR- og HMSK leder, Helgevold Gruppen – 10 min
11:40 – 11:55: Panelsamtale
11:55 – 12:00: Avslutning

Meld deg på

Om Karmøy kommune

Karmøy kommune har over 40.000 innbyggere og er Nord-Rogalands største og Rogalands tredje største kommune. Regionen består av ti kommuner med Haugesund som den største byen. I Karmøy finner du byene Kopervik, Åkrehamn og Skudeneshavn.

Næringslivet i Karmøy har et ledende innovasjonsmiljø, med vekst, god inntjening og solide bedrifter. Karmøy og regionen har et differensiert næringsliv med sterk petromaritim- og energiklynge. Hydro, Gassco og Solstad Farstad ASA er noen av tungvekterne, med en underskog av små og store leverandørbedrifter.

Karmøy ønsker at den langsiktige styrkning av næringsgrunnlaget skal skje på næringslivets egne premisser.

Om Haugesund Kommune

Haugesund er et samlingspunkt og en drivkraft for Haugalandet. Haugesund skal fremstå som en moderne by bygget på lokal historie, kunnskap, ny teknologi , gass, maritim tilknytning og kulturaktiviteter. Haugesund skal være en gjestfri, trivelig og pulserende by for byens borgere og besøkende. Rådmannen har i flere dokumenter og i andre sammenhenger trukket frem følgende verdier for kommunen. Haugesund skal være en åpen, ærlig, raus og troverdig kommune.

www.haugesund.kommune.no

Om Tysvær kommune

Tysvær kommune er sentralt plassert på Haugalandet med 11000 innbyggere. Kommunesenteret Aksdal ligger kun 13 km sør-øst for Haugesund. Kårstø er den største private bedriften i Tysvær med over 500 arbeidsplasser, og kommunen er vertskap for Haugaland Næringspark og Aksdal Næringspark. Det er også ordføreren i Tysvær som står som programansvarlig for det regionale RENergi-programmet, som samler næringsaktører og kompetansemiljøer for å omdanne spillenergi fra industrien til en grønn ressurs for andre næringer.

Om Rogaland Ressurssenter

Rogaland Ressurssenter er et lokalt innovasjons- og utviklingsselskap som deltar i det nasjonale Næringshageprogrammet. Selskapet bistår lokale bedrifter med ulike vekst- og utviklingsoppgaver, og har tilbud til både etablerte bedrifter og nye gründere. Næringshagene samarbeider tett med Norsk Katapult om mobilisering av bedrifter som kan få hjelp til utvikling, testing, simulering og visualisering av ny teknologi gjennom denne nye ordningen.

Relaterte arrangementer