Offisiell åpning av HKV/Staalehuset

Arrangør
  • Haugaland Kunstverk
Dato
  • Fredag 24. september
Tid
  • 16.00
Sluttid
  • 20.00
Sted
  • Haugesund
  • Staalehuset på Bakarøy

Haugaland KunstVerk(HKV) har nå flyttet inn i Staalehuset på Bakarøy. Kollektivet består av billedkunstnere, illustratører, musikere, fotografer, samt samfunnsutviklere som arbeider innenfor intensjonen med FNs bærekraftsmål. Som deltaker i Nyskapingsuka 2021 vil vil presentere fellesskapet vårt og den store satsingen vi nå gjør for å tilrette for det frie kunstfeltet på Haugalandet. Staalehuset har en storslagen historie som vi føler oss priviligerte over å kunne bringe bygget videre inn i en ny epoke. Staalehuset er bygget i 1919 i Jugendstil og er på 4500 kvm.

I tillegg til atelieer for billedkunstnere, medialab, prosjektrom og fellesverksted har vi etablert free seating/kontorplasser i åpent landskap i 5 etasje, og har også tilrettelagt for musikere innen flere genre. Vi har allerede hatt flere publikumsaktiviteter; sommerskole og ungdomsworkshop, utstillinger, konserter, forestillinger og grønne prosjekt med fokus på bærekraftig byutvikling. Fremover skal vi avholde Utopiverksted med Ove Jakobsen og får besøk fra SolarPunk Academy Rjukan, samt arbeider med å utvikle et artist-in-residence program.

Velkommen til et eventyrlig møte med et kreativt fellesskap. Det vil være åpne atelierer og andre former for presentasjon av kunst, musikk og prosjekter vi arbeider med. Det vil bli Tegneoverraskelse med SusannMann, Haugaland MiljøVerksted vil vise sitt nye verksted og arbeid mm. Vi inviterer til en omvisning og det vil være stander ? og informasjon om alle som er tilknyttet huset.

Vi får også besøk av forfatter Henning Jon Grini som vil fortelle fra sine litterære utopier om felleskap og visjoner for fremtiden.

Åpen kafé.

Gratis adgang

Alle er hjertelig velkommen!

Meld deg på

Om Haugaland Kunstverk

Relaterte arrangementer